Printen

Coronitor 6

 

D.J. Bolt

27-06-20


De belangrijke parameters in de grafieken, op basis van RIVM getallen bijgewerkte situatie tot en met 26-06-20:

 

 

Dus voor Nederland geldt 26-06-20, tussen haakjes de waarden van 12-06-20:
 

- Totaal aantal besmettingen: 50005 (48.461)

- Totaal aantal ziekenhuisopnames:  11868 (11813)

- Totaal aantal doden: 6103 (6053)

 

De getallen van besmettingen en overlijdens zijn nog (veel?) hoger omdat in verpleegtehuizen en in dokterspraktijken veelal bij een overlijden niet op corona is getest, zoals het RIVM steeds benadrukt.

 

Waar staan wij t.o.v. o.a. belangrijke Westerse landen? We werken het tabelletje weer bij. Daarbij hebben we een tweetal grafieken toegevoegd van de wereldwijde ontwikkelingen in bevestigde besmettingen en het aantal doden:

 

 

Waarnemingen en conclusies

Bekende sterren

 

Er staan een paar heel mooie sterrenbeelden aan de hemel: de Noorderkroon, goed te zien op het noordelijk halfrond. Het sterrenbeeld bevindt zich tussen Hercules en Boötes. In het voorjaar is het hoog aan de hemel vinden. Het lijkt veel op een kroon.

In het Latijn heet de Noorderkroon, Corona Borealis. 'Borealis', ach dat woord kennen we inmiddels ook al van een zekere politieke stroming … Maar de combinatie heeft nu helemaal een wrange bijsmaak. Laten we het dus maar gewoon houden op Noorderkroon!

Overigens, de Australiërs hebben ook zo'n sterrenbeeld, Zuiderkroon, maar dat heet, hoe kan het ook anders, Corona Australis.