Ethiek

Rond de Schrift

Nieuwe artikelen
Signalen


Meditatie
Elke woensdagavond van 19.00 tot 19.20 uur.
Ds. M.A. Sneep en ds. H.G. Gunnink

https://kerkdienstgemist.nl/stations/788-Gereformeerde-Kerk-Groningen

Schriftoverdenking
Elke woensdagavond van 20.30 tot 20.50 uur.
Ds. C. Koster

https://dgk-lansingerland.nl/nieuws/live-kijken Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Obstakels in het man, vrouw en ambt debat. Een reactie

 

Redactie een in waarheid

29-08-20

 

We lazen in Radix Jaargang 46 #2, het multidisciplinair, wetenschappelijk kwartaaltijdschrift van ForumC, een belangwekkend artikel van dr. P. Boonstra waarin hij reageert op artikelen over 'man, vrouw en ambt' in het tijdschrift. Met zijn toestemming en dat van de redactie van Radix nemen we het hieronder in extenso over.  

 


 

Obstakels in het man, vrouw en ambt...

Klik hier om naar de volledige item te gaanOerlelijk of Wondermooi? 2

 

D.J. Bolt

13-06-20

 

Hoe moeten we het verhaal in Oer waarderen? Net zo juichend als natuurwetenschappers, theologen en bekende Nederlanders dat doen, zoals we in de vorige aflevering zagen? Zijn we er werkelijk wijzer van geworden? En vooral ook: welke fundamentele vragen worden er in opgelost? Meer specifiek: konden in dit boek het Bijbels verslag in Genesis over de wording van hemel en aarde verantwoord en Schriftgetrouw worden geïntegreerd met oerknal en evolutie?

 

Laten we eerst naar Pro Proton...

Klik hier om naar de volledige item te gaanBidden tot de Geest

 

D.J. Bolt

30-05-20

 

We hadden een tijd terug een stevig gesprek op de mannenvereniging over onze relatie tot de Heilige Geest. De vraag was of we eigenlijk niet (meer) moeten bidden tot de Heilige Geest. Hij is toch ook God? Er kwamen allerlei reacties los. Zoals: de Heere Jezus heeft ons geleerd tot God de Vader te bidden. En in de drie-enige God zijn toch de Heere Jezus én ook de Heilige Geest begrepen? Bovendien, het bidden tot de Geest komt niet voor de Bijbel.
Kortom, er viel iets te...

Klik hier om naar de volledige item te gaanOerlelijk of Wondermooi? 1

 

D.J. Bolt

30-05-20

 

Ruim veertien dagen geleden kwam er een nieuw boek uit dat schepping en evolutie in de kern raakt: Oer, Het grote verhaal van nul tot nu. Het is een publicatie van de schrijfster C. Oranje, prof.dr. C. Dekker en prof.dr. G. van den Brink.
 

Eerder publiceerden Oranje en Dekker het kinderboek Het geheime logboek van topnerd Tycho waarin 'avontuurlijk en integer de zoektocht wordt gemaakt naar de waarheid rond schepping & evolutie, zonder ook maar één seconde de...

Klik hier om naar de volledige item te gaanNader Bekeken Speciale Editie MV

 

Nader Bekeken Speciale Editie MV

 

Redactie een in waarheid

 

De...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief