Ethiek

Rond de Schrift

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Semper Reformanda

 

Redactie een in waarheid

05-11-22

 

In ZICHT OP DE KERK (jaargang 19, nr. 21, 20 oktober 2022) lazen we een (hoofd) artikel van de hersteld hervormde predikant ds. B.D. Bouman. Met zijn toestemming en dat van de redactie van het blad nemen we het graag hier integraal over.

 


 

Semper Reformanda

 

Ds. B.D. Bouman, Monster

 

Dit blad verschijnt rondom...

Klik hier om naar de volledige item te gaanVerwacht vervolging

 

J. Numan

22-10-44

 

Australië is, net als een groot deel van de westerse beschaving, overgestapt van een veelal christelijke cultuur, via een postchristelijke cultuur, naar wat een antichristelijke cultuur aan het worden is. Verwacht dus vervolging.

In sommige moslimlanden in Afrika en Afghanistan hebben Christenen al decennialang vervolgingen moeten doorstaan en de vele afschuwelijk vervolgingen duren daar, zo treurig, nog steeds voort. Hetzelfde geldt voor communistische gebieden als Noord-Korea en China....

Klik hier om naar de volledige item te gaanZondag, dag van rust en Recreatie 3

 

Ds. E. Heres

22-10-22

 

Christus en de rustdag

 

De rustdag, die al teruggaat op wat God bij de Schepping gezegd heeft, heeft ná de zondeval, en vanwége de zondeval, er nog een diepe betekenis bíj gekregen. 

De rust met God, in het mooie begin, is bedorven door de zonde van de mens. Maar, de HEERE laat aan Zijn volk Israël zien dat de rustdag nu ook in het teken komt te staan van de Verlossing! Die...

Klik hier om naar de volledige item te gaanBijbelse menora niet zo groot als gedacht

 

Weet Magazine

08-10-22

 

In kinderbijbels, Bijbelse encyclopedieën, en op christelijke websites zijn allerlei reconstructietekeningen te vinden van de tabernakel. Daarop is meestal een enorme zevenarmige kandelaar zichtbaar, zo hoog als een volwassen mens. Constructie technisch is dat echter helemaal niet mogelijk, zo blijkt uit berekeningen van Weet Magazine. De oorspronkelijke menora moet een stuk kleiner zijn geweest.

 

Nauwkeurige lezers van de Bijbel konden al wel vermoeden dat de tekeningen...

Klik hier om naar de volledige item te gaanCongres Bijbel & Wetenschap

 

Logos

08-10-22

 

Congres Bijbel & Wetenschap
Zaterdag 22 oktober
De Bron, Maasstraat 1, Hardinxveld-Giessendam

 

Op 22 oktober 2022 D.V. houdt Fundamentum in samenwerking met Geloofstoerusting en Logos Instituut haar jaarlijkse congres. Het is een hybride congres met zowel een livestream als bezoekersmogelijkheid.

 

Ondanks de grote zorgen bij Jan van Meerten (Fundamentum) gaat...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief