Ethiek

Rond de Schrift

Signalen

Den Bosch, donderdag 16 januari
'Blijft de GKv een belijdende kerk?'
Ds. J. Wesseling (GKv)
De Ontmoeting, Europalaan 42, 20.00 uur


Emmeloord, vrijdag 24 januari
'Hoe lief heb ik uw wet'
Ds. A. Bas (GKN)
De Ontmoeting, Europalaan 42, 20.00 uurAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Protestanten die ‘Solus Christus’ ontkennen

 

Dr. Wes Bredenhof

13-01-20

 

De meesten van ons zouden niet verbaasd opkijken als ze horen dat het Rooms-Katholicisme het Solus Christus ontkent. Maar het zal je misschien wel verbazen dat er ook Protestanten zijn die dit ontkennen. Dit merkte ik bij een bezoek aan de Tasmaanse hoofdstad Hobart, waar mijn vrouw en ik heen gingen om een kijkje te nemen op de beroemde Salamanca Markt. We gingen een poosje gescheiden wegen en zo kwam ik terecht in het St. Davids Park, naast de markt.

 

Daar was ik...

Klik hier om naar de volledige item te gaanLezen en laten lezen

 

D.J. Bolt

13-01-20

 

We lazen het boek Lezen en laten lezen, Gelovig omgaan met de Bijbel. Het is geschreven door prof. dr. A. Huijgen, hoogleraar systematische theologie aan de Apeldoornse Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Het beleefde inmiddels de tweede druk en werd genomineerd als theologisch boek van het jaar 2019.Klik hier om naar de volledige item te gaanDe kindermoord te Bethlehem

 

F. Hoogland

14-12-19

 

In de jaargangen 2017 en 2018 van een in waarheid werden er in of omstreeks de maand december enige meditaties overgenomen uit het prachtige, al voor de tweede wereldoorlog verschenen boek “het Hoogfeest naar de Schriften”. Het was in die tijd, de dertiger jaren, dat er in de gereformeerde kerken van Nederland een 'reformatorische beweging' ontstond. Aan deze beweging zijn namen verbonden als E. Th. Van den Born, D. van Dijk,  B. Holwerda, J. Kapteyn,  C. Veenhof, M.B....

Klik hier om naar de volledige item te gaanDiaconie, een Heer-lijke Dienst

 

Ds. A. de Jager, GKN

14-12-19

 

De titel voor het onderwerp is een knipoog naar die van een brochure die eens verscheen over de zondag: een Heer-lijke dag. Daarin gaat het over het directe verband tussen de zondag en de HEERE Christus. Datzelfde geldt zeker ook voor de diaconie. Er ligt een direct verband met Christus, vandaar dus een Heer-lijke dienst.

Hij die, naar eigen zeggen, niet gekomen is om Zich te laten dienen maar om te dienen.

 


Klik hier om naar de volledige item te gaanWensmens

 

D.J. Bolt

30-11-19

 

In een reeks van artikelen heeft prof. dr. C. van Dam over de instelling en betekenis van het huwelijk geschreven. De artikelen werden eerder in Clarion gepubliceerd, het magazine van de Canadian Reformed Churches.

Vandaag (30-11-19) publiceren we het derde deel. Daarin gaat dr. Van Dam vooral in op de zaak van het 'homohuwelijk'. Hij toont uit de Schrift aan dat van homoseksueel Bijbels huwelijk geen sprake kan zijn.

 

Toch werd in Nederland als...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief