Ethiek

Kerkverband

Signalen

Vier berichten

26-09-18 Lezing Amersfoort
Spreker: Dr. B. van Egmond
'De betekenis van onze geloofsbelijdenissen'
De Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1, Amersfoort.
20.00 uur, kerk open 19.30 uur.
Organisatie Comité Samen gereformeerd

 

20-10-18 Logos Conferentie 9 te Opheusden
Accent: Natuurwetenschappen.

 

02-11-18 Informatieavond Rijnsburg
Spreker: dr. P. Boonstra, GKv Bussum-Huizen
Kerkgebouw: Katwijkerweg 1B Rijnsburg
20.00 uur, kerk open om 19.30 uur.
Organisatie Studiegroep Midden-Nederland

23/24-11-18 Logos Tweedaags congres
'Geloof is de sleutel tot kennis'.
Verder info:
www.oorsprong.info


 


 Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Verzelfstandiging DGK Mariënberg e.o.

 

Redactie een in waarheid

22-09-18

 

We ontvingen het volgende persbericht van De Gereformeerde Kerk te Mariënberg. De voormalige wijkgemeente van Emmen-Assen te Mariënberg is nu als zelfstandige gemeente opgenomen in het verband van De Gereformeerde Kerken (hersteld).

 


 

Persbericht

 

Mariënberg, 15 september 2018

 

Met ingang van zondag 16 september zal De Gereformeerde Kerk (hersteld) te Mariënberg e.o. (Sionskerk) weer een zelfstandige gemeente zijn! We zijn de Heere dankbaar dat na de uitspraak van de Generale Synode Lansingerland begin 2018 weer kon worden gewerkt aan de opbouw en toekomst van DGK Mariënberg. Met hulp van DGK Emmen/Assen en onder begeleiding van de classis Noord-Oost zijn de ambten weer ingesteld. Samen met onze predikant werd een kerkenraad gevormd en toegewerkt naar verantwoorde zelfstandigheid van DGK Mariënberg.

 

Dat heeft nu zijn voltooiing gekregen. De classis Noord-Oost gaf afgelopen vrijdag 15 september jl. toestemming aan DGK Mariënberg om over te gaan tot volledige verzelfstandiging. Ondanks het grote verdriet over de niet-herstelde breuk in deze plaats, mogen we nu verheugd zijn over de voortgang van het kerkelijke leven. Zo is dus vanaf 16 september DGK Mariënberg geen wijkgemeente van DGK Emmen/Assen meer, maar een zelfstandige kerk binnen het kerkverband van De Gereformeerde Kerken in Nederland (DGK).  We hebben aan dit heugelijke feit zondagmiddag 17 september aandacht te geven in en na de eredienst, samen met gasten en afgevaardigden uit het kerkverband. 

 


 

Informatie over De Gereformeerde Kerk (hersteld) te Mariënberg

We houden elke zondag onze erediensten in de Sionskerk te Mariënberg, Oudeweg 22. De morgendienst begint om 11.15u en de middagdienst om 15.00u. 

Contactgegevens: 
scriba: br. H.J. Sasbrink, tel.: 0523-251197,  e-mail scriba: scriba@dgk-marienberg.nl.  Website DGK-Mariënberg: https://dgk-marienberg.nl.  Op onze website kunt u alle relevante informatie vinden over DGK Mariënberg.

 


 

De Sionskerk te Marienberg

 

Ds. Dijkstra bedient het Woord