Ethiek

Vraag & Antwoord

Signalen

Vernieuwde online cursus Schepping en Evolutie met dr. Mart-Jan Paul

Waar komen we vandaan? Schiep God de aarde in zes letterlijke dagen of moeten we de Bijbel anders lezen? Logos Instituut biedt in het najaar van 2022, van september tot december, een vernieuwde cursus over Schepping en Evolutie aan. Voor iedereen die graag wil weten wat de kern van de discussie over dit thema is.

Meld u nu aan. Er is nog een aantal plaatsen vrij.
Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022.

https://logos.nl/agenda/cursus/


 Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Afstand houden – oplossing 4

 

D.J. Bolt

26-02-22

 

De vorige keer gaven we van een lezer de suggestie aan ons adres door, om wat ruimtelijker te gaan denken bij het probleem zes patiënten in een kleine wachtkamer van onze dokter te positioneren. Waarom de wachtkamer verbouwen als de patiënten ook kunnen plaatsnemen op hoge stoeltjes waarbij de corona-afstandsmaatregel van 1,5 meter gewaarborgd is? Dom, dom, dom dat we daar niet aan gedacht hadden. Maar helaas, het was niet bij ons opgekomen!

 

Maar de spannende...

Klik hier om naar de volledige item te gaanAfstand houden – oplossing 3

 

D.J. Bolt

12-02-22

 

Een lezer bood ons een geniale oplossing aan voor het probleem hoe je zes patiënten in de dokterswachtkamer van 2 bij 2 meter zou moeten plaatsen. Dachten wij horizontaal als mensen met de voeten op de grond, hij kwam met een driedimensionale oplossing: de eerste drie gewoon om maximale afstand van elkaar op de grond en de volgen drie op hoge stoelen. Prachtig!

 

Maar de vraag die bleef prangen was wel, hoe hoog moeten dan die zetels minimaal...

Klik hier om naar de volledige item te gaanAfstand houden – oplossing 2

 

D.J. Bolt

29-01-22

 

De vorige editie gaven we een oplossing van het probleem om 6 mensen in een kleine dokterswachtkamer (2mx2m) te laten plaatsnemen, waarbij tussen hen een afstand van minimaal de bekende 1,5 meter moest worden aangehouden.

We vonden in onze ogen een fraaie oplossing gebaseerd op de 'honingraat' structuur.

 

Maar….

Een lezer zond ons het volgende commentaar

 

'De berekening dat er slechts drie wachtenden in een...

Klik hier om naar de volledige item te gaanAfstand houden - oplossing

 

D.J. Bolt

15-01-22

 

 

 

De puzzel was hoe mensen in een kleine dokterswachtkamer van 2x2m zo ver mogelijk van elkaar kunnen plaatsnemen om de kans op besmetting met virussen te voorkomen.
Als het om drie mensen gaat is het niet zo moeilijk. De beste oplossing is deze:

  Klik hier om naar de volledige item te gaanAfstand houden

 

D.J. Bolt

18-12-21

 

De wachtkamer van de huisarts is nogal krap bemeten: 2 bij 2 meter. Voor de vaccinaties kun je wel afstand bewaren van elkaar, maar dan moeten er niet te veel mensen tegelijk op het spreekuur komen.

Toen ik mijn eerste prik haalde waren we maar met z'n tweeën. Geen probleem natuurlijk, gewoon diagonaal in de hoeken, dat is maximaal afstand houden. Maar de volgende keer werd het al drukker, we arriveerden met z'n vieren. Toch ook nog geen echte uitdaging want ieder nam plaats in een hoek....

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief