Ethiek

Synodeverslagen

Signalen

‘Geloof is de sleutel tot kennis’

Tweedaags Logos congres 20 april om 10:00 - 21 april om 17:00
Click
hier voor aanmelding of ga naar www.logos.nl/evenement/tweedaags-logoscongres
-----------------------------------------------------

Het gezag van de Bijbel en de synodebesluiten over m/v en ambt

Spreker: Ds. Bart van Egmond (GKvCapelle a/d IJssel Noord)

Laan van Emiclaer 101, Amersfoort.
Donderdag 19 april om 20:00Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:GS Meppel – Impressie 05 / Homo Quaestio 2

 

D.J. Bolt

17-03-18

 

Een van de (drie) grote zaken die aan de orde kwam op de generale synode van Meppel 2017 was de vraag van de classis Hardenberg over de plaats van homo's in de kerk. De behandeling ervan, alsook de uitkomst van de besprekingen op de synode is opmerkelijk. We willen daar de komende tijd aandacht aan geven. Eerder publiceerden we al een indruk in de eerste aflevering in de serie met bovengenoemde titel. Maar er is meer dat nadere beschouwing waard is want ook op dit punt laat de GKv zien welke koers zij is...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Bunbury 2018 - Vooruitblik

 

Redactie een in waarheid

03-03-18

 

De Free Reformed Churches of Australia (FRCA) houden dit jaar weer een generale synode. De kerken hebben een zusterkerkrelatie met de GKv.
We zijn zeer belangstellend naar het wel en wee van de FRCA waar we ons mee verbonden voelen. We hopen regelmatig informatie door te geven om zo mee te kunnen leven. We houden ons daarom aanbevolen voor berichten uit het Australische continent! Dat mag in het Engels.

 

Vandaag nemen we een voortuitblik over van dr. W....

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Meppel – Impressie 08 / GKv/NGK fusie Kampen 6

 

D.J. Bolt

17-02-18

 

We willen nog naar een laatste interessante toespraak luisteren: die van dr. A.J. Plaisier, voormalig scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Deze outsider had bepaald zijn mening over de voorgenomen vereniging van GKv en NGK. En meer dan dat…

 

Als gebruikelijk bieden we eerst weer een samenvatting van de toespraak en geven vervolgens enkele (bij)gedachten die bij ons opkwamen weer.
De volledig toespraak is opgenomen in Verslag 22, click
Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Meppel – Impressie 08 / GKv/NGK fusie Kampen 5

 

D.J. Bolt

17-02-18

 

We gaan nog even door met deze serie impressies want het is van belang te peilen wat er daar in Kampen ook kerkhistorisch misging. Degenen die menen dat GKv en NGK rustig samen kunnen gaan, moeten wel weten wát zij voorstaan en welke consequenties dat gaat hebben.

Het is daarom dat wij opnieuw een toespraak voor het voetlicht halen en die kritisch analyseren. Daarbij gaat het ons niet om mensen af te serveren maar wel om een bepaald geestelijk klimaat aan de kaak te stellen. Als de historie niet...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Meppel – Impressie 08 / GKv/NGK fusie Kampen 4

 

D.J. Bolt

03-02-18

 

In deze aflevering geven we aandacht aan twee toespraken: die van ds. Niemeijer én familielid Janneke Burger-Niemeijer, beiden lid van de GKv. Het is een opmerkelijk 'duet' geworden. We geven weer de kern ervan in samenvattingen, de volledige toespraken kunnen hier worden gevonden.

 

Toespraak Janneke Burger-Niemeijer...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief