Ethiek

Synodeverslagen

Signalen


Meditatie
Elke woensdagavond van 19.00 tot 19.20 uur.
Ds. M.A. Sneep en ds. H.G. Gunnink

https://kerkdienstgemist.nl/stations/788-Gereformeerde-Kerk-Groningen

Schriftoverdenking
Elke woensdagavond van 20.30 tot 20.50 uur.
Ds. C. Koster

https://dgk-lansingerland.nl/nieuws/live-kijken Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:GS Goes' geheim

 

D.J. Bolt

02-05-20

 

In de Speciale Editie van Nader Bekeken ( januari 2020) wordt ingrijpende kritiek geuit op de gang van zaken op de vrijgemaakte Generale Synode Goes rond de behandeling van revisieverzoeken vrouw-in-ambt. De special is ook te lezen op deze site, click hier.

Mr. P.T. Pel constateert dat de GS-synode de MV-revisieverzoeken in strijd met de kerkelijke regels achter gesloten deuren heeft behandeld. Want de...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Goes en corona

 

D.J. Bolt

04-04-20

 

Het coronavirus beïnvloedt ook het werk van de generale synode Goes en de Landelijke Vergadering. Het synodesecretariaat liet ons weten dat voorlopig het vergaderwerk stilligt. Ook voor onze meelevende lezers is het goed te weten hoe het verder gaat. Hieronder volgt de inhoud van het bericht dat we ontvingen.

 


 

Naar aanleiding van een aantal verzoeken van LV en GS leden om, gezien de coronacrisis, het werk van de LV en de GS te laten...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Goes Impressie 03 – Fusie GKv - NGK

 

D.J. Bolt

20-02-20

 

Is het wel de moeite waard om een impressie te geven van de bespreking van slechts vier revisieverzoeken m.b.t. de fusie van GKv-NGK? De bespreking duurde immers nauwelijks een kwartier en het conceptbesluit werd met algemene stemmen aangenomen. Bovendien lag het concept niet op de tafel van de pers waardoor het wederom wat lastig was de bespreking te volgen (inmiddels verkregen[1]).

 

Ondanks dit, lijkt het ons toch van belang om iets...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Goes Verslag 08 – Revisieverzoeken GKv-NGK fusie

 

D.J. Bolt

22-02-20

 

Zaterdagmorgen 25 januari 2020.

In de synodevergadering worden de voorstellen van de synodecommissie revisieverzoeken m.b.t. de eenwording van GKv en NGK behandeld.

De synodecommissie DKE licht de voorstellen toe.

 

Commissie DKE – Br. W. van Essen

Er is uitgebreid contact geweest met deputaten kerkelijke eenheid (DKE). Zij hebben de concepten meegelezen en waar nodig aanvullingen voorgesteld. Het gaat nu alleen...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGS Goes Impressie 02 - Vrouw-in-ambt

 

D.J. Bolt

08-02-20

 

We proberen wat impressies te geven van de urenlange discussies over de revisieverzoeken MV. Die verzoeken zelf hebben we (nog) niet gezien want die lagen niet ter tafel. De discussies gingen over de inhoud van een Raamwerkdocument, het document dat moet groeien naar een uitgangspuntenbasis waarop de revisieverzoeken worden beoordeeld en beantwoord. De eerste versie, in computerjargon 1.0, werd nu besproken.

'Het is een fantastisch stuk met heldere taal', zei synodeafgevaardigde zr....

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief