Ethiek

Uit de kerken

Signalen

  Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:De Gereformeerde Kerken Nederland – Bericht 1

 

Redactie een in waarheid

09-01-21


Op 15 december 2020 heeft kandidaat Pieter Helmus het beroep van de GKN-gemeente te Zuidhorn e.o. aangenomen. De website van deze gemeente meldt dat 'hij zich door de Heere weet geroepen om in onze gemeente als herder en leraar te arbeiden en ziet er naar uit hieraan te beginnen'.

 

Voor het zover is, moet er eerst nog een zogenaamd...

Klik hier om naar de volledige item te gaanDe Gereformeerde Kerken Nederland – Bericht 2

 

Redactie een in waarheid

09-01-21


Ds. H. Drost (1953) en zijn echtgenote hebben zich gevoegd bij de Gereformeerde Kerk Nederland te Kampen. Ds. Drost is emeritus predikant van GKv Zwijndrecht-Groote Lindt.

 

Inmiddels hebben de kerken van het GKN verband twee classes gevormd: Noord en Zuid. De classis Noord is gevraagd een gesprek met de predikant te hebben met het oog op  preekbevoegdheid in deze kerken.


 Klik hier om naar de volledige item te gaan


Een katholieke daad

 

Redactie een in waarheid

09-01-21


Ds. A.H. Driest (1946) heeft afscheid genomen van de gereformeerd kerken vrijgemaakt (GKv). De predikant is emeritus van de kerk van GKv Groningen-Zuid en diende eerder de kerken van Leeuwarden-Huizum, Buitenpost en Zeist.
 

Ds. Driest had grote moeite met allerlei geestelijke en theologische ontwikkelingen in de GKv, en bezwaren tegen verschillende besluiten van de generale synoden van Meppel (2017) en Goes (2020-2021) die vrouwen tot alle ambten toelieten. Daarover...

Klik hier om naar de volledige item te gaanIn memoriam prof. dr. J. Douma

 

D.J. Bolt

28-11-20

 

Op 7 november jl. overleed prof. dr. J. Douma op 88-jarige leeftijd. Na predikant te zijn geweest in GKv Rijnsburg en GKv Brunssum-Treebeek, benoemde de Generale Synode hem in 1970 aan de Theologische Hogeschool tot hoogleraar in de ethiek (hoofdvak), encyclopedie der theologie en geschiedenis der wijsbegeerte. In 1997 ging hij met emeritaat, en woonde sindsdien in Hardenberg.

 

Klik hier om naar de volledige item te gaanTachtig zweepslagen

 

D.J. Bolt

28-11-20

 

De Iraanse christen Zaman Fadaee vierde zondag 15 november jl. het Heilig Avondmaal. Dat is natuurlijk feest, deelnemen aan het verzoeningsfeestmaal van de Heere Jezus.

Maar Fadaee heeft het zwaar moeten bezuren met 80 zweepslagen! Want hij had wijn gedronken! En in Iran is dat verboden. Weliswaar wordt een uitzondering voor christenen gemaakt maar Fadaee is een tot het christendom bekeerde moslim. En dat erkent de Islam niet: eens moslim, altijd moslim … En dus, sla er maar op los, dat...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief