Ethiek

In de pers

Nieuwe artikelen
Signalen

  Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Signalen 134

 

R. Sollie-Sleijster

18-12-21

 

Christelijke content verdwijnt van het Chinese web

RD 14-12-2021

 

‘Religieuze propaganda’, zo worden online publicaties van christenen in China genoemd.

Xi Jinping, de Chinese president, hamerde er op dat het monitoren van het internet om religieuze propaganda binnen de perken te houden nog niet naar behoren werkte en hij drong aan op verscherpt toezicht op online religieuze zaken. Veel Chinese christenen lezen de Bijbel...

Klik hier om naar de volledige item te gaanVervolging Sub-Sahara Afrika

 

Redactie een in waarheid

18-12-21

 

We vragen weer aandacht voor het werk van Open Doors, de organisatie die wereldwijd op de bres staat voor vervolgde christenen. In een kleine brochure gaf de stichting het volgende overzicht van haar veelomvattende en intensieve activiteiten in het Sub-Sahara gebied in Afrika.

Waar wij persoonlijk niet kunnen helpen is het wel mogelijk hun werk financieel te steunen. En te bidden voor de vele christenen die het daar zoveel zwaarder hebben dan...

Klik hier om naar de volledige item te gaanNieuw leven voor West-Afrikaanse vrouwen

 

Redactie een in waarheid

18-12-21

 

Opnieuw werd onze aandacht gevraagd voor een specifieke nood op het Afrikaanse continent. Via de stichting newbornlife kunnen daar iets van lenigen, lees het onderstaande bericht.
 


 

../images/LogoNewbornlife1.png

 

Eindejaars-verdubbelingsaktie: het is weer...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGenderdysforie

 

D.J. Bolt

18-12-21

 

Steeds meer kom je deze term tegen: Genderdysforie. Wat betekent het precies? De volgende heel eenvoudige en duidelijke omschrijving lazen we van iemand die er zelf aan lijdt:

 

'Je ligt met jezelf overhoop. Want je hebt het lichaam gekregen van een vrouw en moet in die sociale rol functioneren, maar je voelt je man'.

 

We vonden dit in een brochure (63 pag.) van het Hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk...

Klik hier om naar de volledige item te gaanSignalen 133

 

R. Sollie-Sleijster

04-12-21

 

Hoog of laag opgeleid

RD 30-11-2021

 

Af en toe komt een schoolklas naar de Tweede Kamer. Leerlingen kunnen dan soms met een Kamerlid spreken. R. Bisschop (SGP) geeft aan dat hij daar graag toe bereid is, al lukt het niet altijd door een te volle agenda.

Een paar jaar geleden kwam het Kamerlid zo in gesprek met een 3–vmbo-klas, kaderberoepsgerichte leerweg. Het waren bijna allemaal 14- en...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief