Ethiek

Uit de kerken

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Opnieuw breuk met NGK

 

Redactie een in waarheid

20-06-24

 

Opnieuw heeft een kerkverband gebroken met de NGK en wel met de ERKWB in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. ERKWB staat voor Evangelisch Reformierte Kirche Westminster Bekenntnisses, in het Nederlands: Evangelisch Gereformeerde Kerk met de Westminster Confessies als belijdenis.

 

De ERKWB is een heel klein kerkverband van zeven gemeenten in het Alpengebied. Het telt ongeveer 200 leden. Bijzonder is dat twee Nederlandse predikanten van de NGK deze...

Klik hier om naar de volledige item te gaanStudie- en ontmoetingsdag Urk

Kerngroep bezinning GK

 

D.J. Bolt

01-06-24

 

Zaterdag 25 mei jl. bezochten we Studie- en ontmoetingsdag op Urk, georganiseerd door de Kerngroep Bezinning GKv. De bijeenkomst werd weer gehouden in de Rehoboth kerk. De leiding was in handen van ds. H.J. Room.
Het aantal aanwezigen bedroeg naar schatting ongeveer 120, wat minder dan de vorige keren.


Klik hier om naar de volledige item te gaanHelp Oekraïne 26

 

D.J. Bolt/CERE

01-06-24

 

We zien met spanning de komende tijd tegemoet. Regelmatig horen we dat de Russen (kleine) vorderingen maken op weg naar wat nu hun eerstvolgende grote doel lijkt, Charchiv de tweede stad in grootte in Oekraïne met 1,4 miljoen(!) inwoners (2021).  

We hebben met bezorgdheid de problemen rond de Amerikaanse steunverlening aan Oekraïne gevolgd. Gelukkig zijn deze opgelost en wordt...

Klik hier om naar de volledige item te gaanMiddenkerk, doormidden? - 5

 

D.J. Bolt

01-06- 24

 

Een van de belangrijkste onderwerpen op het Convent van de Christelijke Gereformeerde Kerken was Schriftgezag en schriftbeschouwing. Een panel bestaande uit onderstaande vijf leden discussieerde erover met elkaar. We hebben daarbij ook hun voornamen vermeld zoals die in het gespek werden gebruikt,

 

Dr. B.A.T. Witzier, predikant CGK Apeldoorn-Centrum - Arjan

Dr. C.P. de Boer, predikant CGK Renswoude, lector HHK seminarie -...

Klik hier om naar de volledige item te gaanDe OPC ontdekken

 

John H. Terpstra

01-06-24

 

Nederlanders staan bekend om hun wereldwijde reizen. Als je naar de Verenigde Staten reist kun je jezelf de vraag stellen:

 

"Hoe zou het voor een lid van een van de  Nederlandse gereformeerde kerken zijn om te gaan kerken bij een gemeente van de Orthodox Presbyterian Church (OPC)?"

 

Oorsprong van de OPC

 

De grootste Presbyterian Church,...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief