Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Coronitor 47

 

D.J. Bolt

28-01-23

 

Belangrijke getalsmatige ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus zijn in onderstaande grafieken en tabellen, op basis van RIVM getallen en het Johns Hopkins Virus Resource Center, bijgewerkt tot 24-01-23.

 

Observaties

 

Wereldwijd

 

Het gaat goed, zo blijkt uit de landgrafiek! De grafieken van de besmettingen en doden wereldwijd vlakken af. Corona is duidelijk op z'n retour.

Tegelijk houden we een slag om de arm wat China betreft. Want we lazen het volgende bericht:

 

'In China raakten tijdens de piek van de huidige corona-uitbraak rond 22 december dagelijks meer dan 7 miljoen mensen besmet, meldt het Chinese centrum voor ziektebestrijding en -preventie. De meeste doden vielen volgens de officiële cijfers op 4 januari, toen meer dan 4000 sterfgevallen werden genoteerd. De cijfers volgen nadat een prominente wetenschapper van de regering afgelopen weekend had verklaard dat zo’n 80 procent van de Chinese bevolking besmet was geraakt.' (ND 26/1/23)

 

Zo gaat dat dus: pas als een wetenschapper waarschijnlijk een 'slip of the tongue' maakt dan komt (iets) boven water wat er gebeurt in het dictatoriaal geregeerde land. Uit cijfers van het Johns Hopkins instituut over China blijkt dat er sinds eind november een procentueel groeiend aantal doden is. Maar het blijft de vraag hoe betrouwbaar die (kunnen) zijn uit het hermetisch afgeplakte land.

 

Nederland

 

Ook in ons land gaat het goed! Het lijkt er op dat er geen 'golf' komt, zoals het zich nu laat aanzien. Dat is iets om heel dankbaar voor te zijn!
Naar onze waarneming leven we inmiddels weer alsof we nog nooit corona hebben gehoord …