Ethiek

Uit de kerken

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Honderd jaar!

 

Redactie een in waarheid

24-09-21

 

Donderdag 16 september jl. vierde ds. P. van Gurp zijn honderdste verjaardag! Een bijzondere mijlpaal, een leven van een eeuw. Daarin is heel veel gebeurd. Tot op hoge leeftijd was deze Dienaar van het Woord actief in het kerkelijk leven, preekte in de gemeente te Dalfsen. En tot op vandaag nog betrokken bij het werk van BBK.

 

In dit magazine wordt vele malen aan hem gerefereerd, tik maar een 'gurp' in in het zoekvenster en een lange rij van artikelen verschijnt. Enige tijd geleden nog, schreef publiceerde hij hier een ontroerend In Memoriam' bij het sterven van zijn zus Wil. (click hier).

 

 

Kort geleden hadden we het genoegen hem nog even te ontmoeten bij de afscheidsdienst van ds. E. Heres.

 

Graag wensen we ds. Van Gurp de kracht toe van de HEERE in zijn levensavond nu ouderdom moeiten doen toenemen. En troost bij het blijvende verdriet om het verlies van zijn echtgenote, een aantal jaren geleden. Wat kunnen we beter dan hem, de zegenbede van Ps. 134 toezingen? We doen dat met de woorden van de oude berijming die ons zo vast in het hoofd zitten en zo'n grote kracht hebben en altijd weer ontroeren: (click hier)

 

Dat 's HEREN zegen op u daal'

Zijn gunst uit Sion u bestraal'

Hij schiep 't heelal, zijn naam ter eer:

Looft, looft dan aller heren HEER!

 

.