Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Nieuw leven voor West-Afrikaanse vrouwen

 

Redactie een in waarheid

28-11-20

 

Er is ontzettend veel leed in de wereld. Met een stukje daarvan confronteert ons de stichting Newbornlife. Laten we proberen zo mogelijk nood van veel West-Afrikaanse vrouwen wat te lenigen. De nood is hoog zie onderstaand verhaal dat de stichting ons stuurde.

 


 

Eindejaars-verdubbelingsaktie, ook in coronatijd                                                                                                                                           

Janneke Venema, voorzitter Stichting Newbornlife Nederland          

 

Newbornlife vraagt opnieuw uw aandacht en gebed voor vrouwen in West-Afrika.

Het gaat om vrouwen die korter of langer geleden hadden een zeer langdurige en gecompliceerde bevalling hadden zonder professionele hulp. Hierdoor is hun kindje veelal overleden en soms hun urineblaas (en/of darm) compleet verscheurd. Of ze moeten

leven met een gat in hun urineblaas – Vesico Vaginal Fistula (VVF) - …. met alle gevolgen van dien!

 

Die gevolgen zijn desastreus. Door de voortdurende stank van de urine leven ze in  afzondering, uitgestoten, úit hun gemeenschap, werk, trein, kerk en zélfs hun mannen willen hen niet meer zodat ze ook haar eventuele kinderen niet meer zien. Vaak worden ze gepest en raken eenzaam en verward.

 

Er zijn maar zéér beperkte mogelijkheden voor VVF-hersteloperaties in Afrika. Al in 2006 is  MercyShips begonnen met gratis VVF-hersteloperaties aan te bieden op haar reizen langs de kust van West Afrika. Een hersteloperatie betekent een nieuw leven: de urineblaas wordt gedicht en kan weer urine bevatten. De vrouwen worden liefdevol verpleegd, ook weer aangeraakt en geknuffeld. Er wordt veel gepraat, gezongen en gebeden.

 

Helaas kunnen deze hersteloperaties dit jaar niet doorgaan op het hospitaalschip i.v.m. de wereldwijde corona-uitbraak. De lange reizen om deze vrouwen uit het achterland op te halen naar het hospitaalschip in de haven zijn verboden. Datzelfde reisverbod zorgt er vermoedelijk ook voor dat méér moeders zullen bevallen zonder professionele hulp, dus met meer gevaar voor hun leven en dat van hun kindje. En ook meer kans op een verscheurde urineblaas.

 

Uw giften komen deze keer ten goede aan vrouwen met VVF in een kliniek in Sierra Leone. Deze kliniek is de enige mogelijkheid voor vrouwen met deze aandoening in dit arme land; zij willen hun capaciteit van 300 VVF-hersteloperaties per jaar graag uitbreiden. Met uw hulp kunnen daar dan méér vrouwen worden geholpen, een nieuw leven opbouwen zonder schaamte, weer echt vrouw zijn, misschien weer terug gaan naar hun gezin, misschien (weer) een kindje krijgen! Zie voor meer informatie en verhalen op www.newbornlife.nl                                                                                                                   

Uw gift/collecte is zéér welkom, welke speciaal voor deze vrouwen wordt bestemd. Uw gift wordt verdubbeld en is dan 2x zoveel waard!

NL85 INGB 0003 1092 80. t.n.v. Newbornlife te Zuidlaren. o.v.v.verdubbelingsaktie. St.Newbornlife is ANBI aangemerkt bij de belastingdienst.

 

Feest na herstel!