Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Nieuw leven voor West-Afrikaanse vrouwen – resultaat

 

Redactie een in waarheid

29-01-22

 

We ontvingen van Newbornlife het volgende persbericht waarin het resultaat wordt vermeld van de actie voor hulp aan West-Afrikaanse vrouwen waarvoor wij in december jl. ook aandacht vroegen.

 

 

Opbrengst Eindejaars-verdubbelingsaktie          

 

Stichting  Newbornlife Nederland vroeg in december opnieuw uw aandacht en gebed voor vrouwen in West-Afrika die leven met een gat in hun urineblaas –Vesico Vaginal Fistula-als gevolg van een zéér langdurige, gecompliceerde bevalling zónder professionele hulp! …. met alle gevolgen van dien zoals uitgestoten worden vanwege de zeer doordringende urine-’geur’!

 

Deze actie heeft € 22.750 opgebracht en komt volledig ten goede aan de 120 meisjes envrouwen in Liberia waarvoor in de hoofdstad Monrovia een VVF hersteloperatie-project wordt voorbereid door Mercy Ships en een specifieke VVF organisatie uit Schotland. Na verdubbeling is er dus € 45.500,00 beschikbaar voor vrouwen met VVF in Afrika!

Alle gevers: Hartelijk dank !

 

In 2022 gaan we door met  sparen voor VVF-vrouwen in Afrika,  want er komen nog steeds vrouwen bij, in o.a. bijvoorbeeld Burkina Faso, met deze vrouwonterende aandoening. In 2019 ontmoette ik op ms. De 'Africa Mercy' van MercyShips de dienstdoende gynaecoloog. Hij vertelde in zijn thuisland, vrouwen met deze aandoening actief op te sporen en te helpen met een gratis hersteloperatie: ’Een vrouw herstellen is een huis bouwen!’ was en is zijn quote.

Stichting Newbornlife helpt hem graag helpen!

 

Meer informatie en verhalen op www.newbornlife.nl  Uw giften blijven zéér welkom!                                                                                                   

Janneke Venema, voorzitter Stichting Newbornlife Nederland                                                                                                                                                         


 

NL85INGB0003109280 t.n.v. Newbornlife te Zuidlaren .

Newbornlife heeft ANBI status, uw gift is dus aftrekbaar.

Als u belastingvrij wilt schenken, download dan een Overeenkomst Periodieke gift in geld bij de Belastingdienst of vraag het aan via newbornlife@live.nl Doet u mee?