Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Coronitor 50

 

D.J. Bolt

11-03-23

 

Belangrijke getalsmatige ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus zijn in onderstaande grafieken en tabellen, op basis van RIVM getallen (07-03-23) en het Johns Hopkins Virus Resource Center, bijgewerkt tot 10-03-23.

 

 

 

Observaties

 

Wereldwijd

 

Het is cijfermatig rustig en stabiel op dit front in de wereld.

Wel valt op dat het aantal doden voor Nederland in de landgrafiek niet is veranderd. Maar dat komt waarschijnlijk doordat het RIVM dat niet aantal niet meer verstrekt. Wellicht moeten we Nederland dus maar uit deze grafiek halen.

 

Nederland

 

De vorige maakten we melding van waarschuwingen om niet te denken dat corona in Nederland echt voorbij is. Dit n.a.v. het advies van het Outbreak Management Team niet meer te testen op covid en ook niet meer een isolatieperiode in acht te nemen na een positieve test, een advies dat inmiddels door de regering is overgenomen.

Als we nu kijken naar de Nederlandgrafiek zien onmiskenbaar toenames in zowel het aantal ziekenhuis- als Intensive Care opnames. Komt er een golf(je)?
Reden dus om de vinger aan de pols te houden en voor mensen met een kwetsbare gezondheid voorzichtig(er) te zijn.

 

Onderzoek

 

Het Nederlands Dagblad heeft een opmerkelijk onderzoek gedaan onder hen die de negatieve ervaringen hebben gehad omdat ze zich niet lieten vaccineren. Het besteedde er paginalange verhalen aan.
We hebben er nogal gemengde gevoelens bij, hopen daaraan de volgende keer lucht te geven.