Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Leven in Perspectief

 

Redactie een in waarheid

21-10-23

 

Nieuw verschenen boek getiteld 'Als het levenseinde in zicht is, Leven in Perspectief', geschreven door E.P. Dijk en M. Daverschot, beiden met een medisch/juridische achtergrond en ervaring.

Het boek behandelt onderwerpen die in de maatschappelijke en politieke belangstelling staan, zoals de gevolgen van ernstige ziekten als dementie en kanker. Maar ook gaat het over euthanasie, hulp bij zelfdoding, palliatieve sedatie, doodswensen van hen die hun leven voltooid achten, stoppen met eten en drinken om het levenseinde te bespoedigen.

 

Het boek focust dus m.n. op het levenseinde. Het is bedoeld als stimulans voor christelijke (her)bezinning daarop, om aan het denken te zetten bij het licht van Gods Woord. Zo komt ook een verondersteld zelfbeschikkingsrecht in de samenleving aan de orde. De auteurs stellen daarbij steeds Gods wijsheid tegenover wereldse wijsheid.

 

Beide schrijvers publiceerden in 2022 'Nieuw menselijk leven, creëren, ontvangen, waarderen', een boek over het begin van het menselijk leven. Dat vormt nu samen met dit boek over het levenseinde een tweeluik.

 

Het boek is een compact geheel van 185 pagina’s met allerlei verwijzingen naar websites waar vaak verdere informatie is te vinden.

De prijs van het boek is € 15 plus verzendkosten. Het is een uitgave van het Weerklankfonds NEEM & LEES dat binnen de GKN werkzaam is. U kunt het online bestellen via het contactformulier op de  website www.gereformeerdmaandblad.nl onder de knop NEEM & LEES, onderdeel Bestellen.