Ethiek

Agenda

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Kerstoratorium ‘Een nieuw begin’

 

Redactie een in waarheid

02-12-23

 

We ontvingen het volgende bericht.

 


 

Heeft u 16 of 22 december al in uw agenda gezet? Doen! Het is de moeite waard.

Het gereformeerd gemengd koor ‘Zingt voor Hem’ onder leiding van Koos Tillema voert dan namelijk het kerstoratorium ‘EEN NIEUW BEGIN’ uit.

 

Dit oratorium, geschreven door Johan Bredewout en Hans de Ruiter, neemt u mee vanaf Jesaja’s belofte van troost, de jonkvrouw die een zoon zal baren, naar de vraag hoe wij Hem zullen ontvangen, tot het verhaal van de geboorte van onze Heiland, de herders, het ‘Ere zij God’ van de engelen en tenslotte de lof aan de grote Koning die de wereld zal verlossen van de zonde en de schuld. Het is een opeenvolgend geheel van liederen, Bijbelteksten en muziek, die samen het verhaal vertellen van kerst.

 

Omdat dit een speciale uitvoering is, hebben wij dit jaar jong, aanstormend talent kunnen aantrekken om deze prachtige muziek tot een succes te maken. Roderick van Arnhem werd sinds kort ontdekt als pianist en wordt nu snel een veelgevraagd musicus. Harm-Jan van der Sluis heeft al twee keer het Feike Asma concours gewonnen (2017, 2022) en één keer het Duyschotconcours in de Westerkerk in Amsterdam (2023). Ook Nynke Fahner en Rosanne Tillema zijn zeer bekwaam met fluit en viool om de muziek tot hun recht te laten komen. Marjanne Westert zal de teksten voordragen.

Het koor ‘Zingt voor Hem’ en zijn dirigent Koos Tillema hebben de liederen met veel aandacht en plezier voorbereid en zetten momenteel de puntjes op de i.

 

Het programma wordt omlijst door samenzang, zodat u zelf ook heerlijk kunt meezingen.

In de Goede Herderkerk in Bedum zal ook het kinderkoor ‘de Triangel’ een optreden verzorgen. Hun zingende kinderstemmen hebben zij al eens eerder mogen laten horen, en wat klonk dat mooi helder! Zij oefenen wekelijks onder de bevlogen leiding van Gea Tigelaar. Tijdens het kerstconcert zullen zij een aantal kerstliederen ten gehore brengen. Dat mag u niet missen!

 

Komt u ook luisteren?

 

Zaterdag 16 december om 19.30 uur in de Goede Herderkerk te Bedum (let op de aanvangstijd!)

Vrijdag 22 december om 20.00 uur in de Hessenwegkerk te Hardenberg.

 

Entree is gratis.

Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

 

♫  Van harte welkom!   ♫