Ethiek

Vraag & Antwoord

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Vraag 7 - "Een kerkscheuring in oorlogstijd"

N. van Dijk
28-05-11

 

In het Nederlands Dagblad van vrijdag 13 mei schreef Hans Werkman in de rubriek ''Lettergrepen'', onder de titel "Maarten 't Hart en de vrijmaking", over de boekpresentatie: ''Een kerkscheuring in oorlogstijd. Oorlog en Vrijmaking in Amersfoort en Utrecht''.
De presentatie vond plaats op woensdag 18 mei om vier uur in de Heilige Gregoriuskerk in Amersfoort.
Het Archief- en Documentatiecentrum te Kampen, het Historisch Documentatiecentrum aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Uitgeverij de Vuurbaak nodigden ons uit voor deze presentatie. Maarten 't Hart trad op als spreker en nam de eerste bundel in ontvangst. In de uitnodiging staat te lezen dat Maarten 't Hart in zijn werk veel aandacht aan de Vrijmaking besteedde en dat hij momenteel werkt aan een roman over deze kerkscheuring.
Hans Werkman is verbaasd over deze uitnodiging en wij met hem.
Daarom vragen wij aan het ADC:

 

Aangezien het ADC een instituut is van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), betalen wij, als leden van deze kerken ( indirect via onze bijdragen aan de TU, of op andere wijze), mee aan deze boekpresentatie?

 

We hopen dat het ADC ons kan geruststellen. Maar ook dán nog betreuren wij het als iemand als ' t Hart die op zo'n trieste wijze afscheid nam van zijn christelijke verleden, op deze manier door het ADC onder de aandacht werd gebracht.