Ethiek

In de pers

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Afrikaanse vrouwen

[Op verzoek geplaatst, red. EIW]

 

 

Eindejaarsactie van St. Newbornlife

 

In deze laatste editie van 2017 willen we u vragen nog even aan de vrouwen in Afrika te denken. Want ook dit keer is het weer gelukt; een weldoener (die anoniem wenst te blijven) gaat alle giften die nog voor 31 december binnenkomen verdubbelen! Dus € 10,- wordt € 20,- enz. En geeft u 25 euro, dan gaat er maar liefst 50 euro naar de VVF-operaties in Afrika.

 

Momenteel ligt het hospitaalschip ‘Africa Mercy’ voor de kust van Kameroen. Het is de eerste keer dat Mercy Ships dit land bezoekt en ook hier wachten veel - vaak nog piepjonge - vrouwen op een oplossing voor het probleem, dat hun leven verwoestte. Tijdens een moeizame bevalling verloren ze hun kindje en ontstond een gat (fistel) in de blaaswand. Deze vrouwen verliezen voortdurend urine en zijn dag in, dag uit, jaar in, jaar uit, kletsnat. Omdat er geen geld is voor incontinentiemateriaal, zijn ze de hele dag bezig met het wassen van kleding en het poetsen van de slaapplaats, maar de doordringende geur van oude urine laat zich (zonder zeep) niet weg boenen. Hun hele omgeving is nat en stinkt. De vrouwen binden katoenen lappen tussen hun benen, die huidinfecties en blaasontstekingen veroorzaken. Veel vrouwen drinken zo weinig mogelijk om maar geen urine te verliezen en droog over straat te kunnen gaan. De voortdurende staat van uitdroging leidt tot duizelingen en verwardheid. Deze vrouwen worden gepest op straat, weggestuurd door hun man en uitgestoten uit de gemeenschap. Ze vereenzamen; langzamerhand verdwijnen vaardigheden als lezen en schrijven, een gesprek kunnen voeren. Ze raken in een neerwaartse spiraal; ze verwaarlozen zichzelf en krijgen psychische klachten. Een obstetrisch trauma wordt dit genoemd.

 

Stichting Newbornlife zet zich al meer dan 10 jaar in voor de ’vergeten moeder’, die lijden aan blaasfistels (Vesico Vaginal Fistula). Het plan is om in Kameroen 280 tot 380 vrouwen te helpen met een operatie waardoor de blaaswand wordt hersteld. Daarvoor is geld nodig! Het zou geweldig zijn als we met elkaar een groot bedrag kunnen bijeenbrengen om veel vrouwenlevens te veranderen. Giften zijn zeer welkom op IBAN: NL85 INGB 0003 1092 80 van Newbornlife ovv ‘verdubbeling’.
 

Stichting Newbornlife Nederland
Website:
www.newbornlife.nl - Email: newbornlife@live.nl
IBANN: NL85 INGB 0003 1092 80 tnv Newbornlife Zuidlaren

 

 

 

Feest na de operatie: ze horen er weer bij!