Ethiek

In de pers

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Christenvervolging in Iran

 

D.J. Bolt

16-11-19

 

Laten we, als we a.s. zondag weer in onze kerkgebouwen bijeenkomen, ook denken aan christenen in Iran. En niet alleen denken maar ook bidden voor hen.

Wat moet het ook een reden voor ons zijn te beseffen hoe bevoorrecht we zijn dat we de Heere in vrijheid kunnen dienen, zie onderstaande brief die we via Open Doors ontvingen! Laten we danken voor alle gaven en mogelijkheden die we hebben en kunnen gebruiken in Gods rijk en Christus' kerk, zolang het dag is.

 

Naser Navard-Goltapeh werd op 24 juni 2016 gearresteerd toen hij drie christenen uit Azerbeidzjan ontmoette. Ze werden alle vier gearresteerd en na vier maanden voorlopig op borgtocht vrijgelaten. De Azeri’s keerden terug naar Baku, maar Naser werd veroordeeld tot tien jaar cel. Vanaf september 2017 zit hij zijn straf uit in de Evin-gevangenis in Teheran.

 

Bron: Mohabat News

 


 

Brief van Naser Navard-Goltapeh

 

Evin-gevangenis, vrijdag 1 november 2019

 

“Geliefde mensen in Iran,

 

Ik ben een gevangengezette Farsi-sprekende christen die in de Bijbel gelooft. Het is goed om te weten dat het houden van religieuze bijeenkomsten in het Farsi die plaatsvinden in het huis van christenen wordt beschouwd als een actie tegen de nationale veiligheid van de islamitische republiek.

 

De artikelen 13 en 26 van de grondwet erkennen echter religieuze minderheden als het zoroastrisme, jodendom en christendom, die in vrijheid uiting mogen geven aan hun geloof. Ik zit nu al meer dan twee jaar gevangen en begrijp niet door welke logica of door welke misdaad ik deze zware straf heb verdiend.

 

Ik hoop dat de liefde van de Here Jezus Christus wordt verspreid door de stemmen van christengevangenen in deze wereld heen. Ik spreek mijn dank uit naar een ieder die mensenrechten bevordert.”


De gevangen christen, Naser Navard-Goltapeh