Ethiek

In de pers

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Nieuw leven voor West-Afrikaanse vrouwen

 

Redactie een in waarheid

18-12-21

 

Opnieuw werd onze aandacht gevraagd voor een specifieke nood op het Afrikaanse continent. Via de stichting newbornlife kunnen daar iets van lenigen, lees het onderstaande bericht.
 


 

../images/LogoNewbornlife1.png

 

Eindejaars-verdubbelingsaktie: het is weer zover!

 

Stichting Newbornlife is blij om opnieuw haar zgn. eindejaarsverdubbelingsaktie -2021- bij u aan te kondigen. Er zijn weer donoren gevonden om een door u gegeven gift te verdubbelen voor vrouwen in West-Afrika die leven met een gat in hun urineblaas –Vesico Vaginal Fistula (VVF) - …. met alle gevolgen van dien! Korter of langer geleden hadden deze vrouwen een zeer langdurige en gecompliceerde bevalling zonder professionele hulp. Hierdoor is hun kindje veelal overleden en hun urineblaas (en/of darm) compleet verscheurd.

 

De gevolgen zijn desastreus: een leven in afzondering, uitgestoten úit hun gemeenschap, werk, trein, kerk en zélfs hun eigen echtgenoot wil hen niet meer zodat ze ook haar eventuele kinderen niet meer ziet. Dit vanwege de voortdurende stank van de urine en/of feacesstroom, waardoor ze voortdurend bezig zijn met zichzelf een beetje schoon te houden, zonder dat ze toegang hebben tot onze westerse incontinentie-materiaal. Vaak worden ze gepest en raken eenzaam en verward. Een hersteloperatie betekent een compleet nieuw leven: de blaas en/of darmwand wordt gedicht en kan weer urine/ontlasting bevatten, ze zijn weer vrij.

 

Er zijn maar zéér beperkte mogelijkheden voor VVF-hersteloperaties in Afrika. Al in 2007 is MercyShips begonnen met gratis VVF-hersteloperaties aan te bieden langs de kust van West Afrika. Het eerste land dat zij met VVF-hersteloperaties aandeed was Liberia. Nog steeds een arm land na 20 jaar burgeroorlog en een overweldigende ebola epidemie, met een bevolking van 63% onder de 25 jaar en nu met de lasten van de opwarming van de aarde nog steeds een land met zéér beperkte en moeilijk bereikbare gezondheidszorg. Dit Liberia moet nog steeds worden geholpen door buitenlandse hulp. Vrouwen lijden in Liberia ook veel onder seksueel gerelateerde geweld.

 

In samenwerking met MercyShips wordt momenteel in een ziekenhuis van de hoofdstad Monrovia een project voorbereid om DV 120 meisjes/vrouwen een VVF-hersteloperatie aan te kunnen bieden in 2022. Met uw giften kan daaraan worden bijdragen en deze meisjes geholpen een nieuw leven op te bouwen zonder schaamte, weer echt vrouw zijn, weer aangeraakt en geknuffeld worden, misschien weer terug gaan naar hun gezin en gemeenschap, misschien (weer) een kindje krijgen. Een vrouw herstellen is een huis bouwen! Zie voor meer informatie en verhalen op www.newbornlife.nl

 

Uw gift/collecte is zéér welkom, welke speciaal voor deze vrouwen wordt geoormerkt. Uw gift wordt in december verdubbeld; is dan dus 2x zoveel waard!: €15 wórdt dan €30/ €50 wórdt €100, etc.

 

NL85INGB0003109280 t.n.v. Newbornlife te Zuidlaren o.v.v. Verdubbelingsaktie

 

Stichting Newbornlife Nederland, gevestigd te Zuidlaren

Telefoon        : 050-4094212
Info                : newbornlife@live.nl

Website         : www.newbornlife.nl

 

ANBI aangemerkt, giften aftrekbaar van de belasting.

Voor belastingvrij schenken, download de Overeenkomst Periodieke gift in geld bij de Belastingdienst of vraag het aan via newbornlife@live.nl

 

Janneke Venema, voorzitter Stichting Newbornlife Nederland.