Ethiek

Uit de kerken

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Tachtig zweepslagen

 

D.J. Bolt

28-11-20

 

De Iraanse christen Zaman Fadaee vierde zondag 15 november jl. het Heilig Avondmaal. Dat is natuurlijk feest, deelnemen aan het verzoeningsfeestmaal van de Heere Jezus.

Maar Fadaee heeft het zwaar moeten bezuren met 80 zweepslagen! Want hij had wijn gedronken! En in Iran is dat verboden. Weliswaar wordt een uitzondering voor christenen gemaakt maar Fadaee is een tot het christendom bekeerde moslim. En dat erkent de Islam niet: eens moslim, altijd moslim … En dus, sla er maar op los, dat zal hem leren ...

 

Fadaee zit ook een celstraf uit voor het organiseren van huiskerken en het bevorderen van wat heet 'zionistisch christendom. Daarvoor was hij al veroordeeld tot tien jaar cel, in hoger beroep verlaagd naar zes jaar.

De voorgaande week deed de Iraanse politie een inval bij twaalf christelijke gezinnen en nam telefoons en laptops in beslag. De politie arresteerde (nog) niemand maar men verwacht dat deze christenen binnenkort wel voor verhoring zullen worden opgeroepen.

 

Laten we voor deze martelaren van de kerk veel bidden. Ze hebben het ongelooflijk zwaar. En laten we ook in dankbaarheid beseffen hoeveel vrijheid wij hebben in het 'vrije westen' om de Heere naar zijn Woord te dienen. Tegelijk daarbij in het oog houden dat deze vrijheid altijd weer op allerlei manieren bedreigd wordt, zoals de gebeurtenissen rond de scholen de afgelopen weken duidelijk maakten.

 

Bron: Article18, een Engelse organisatie die opkomt voor godsdienstvrijheid in Iran.

 

Muurschildering in Teheran, Iran.