Ethiek

Vraag & Antwoord

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Afstand houden

 

D.J. Bolt

18-12-21

 

De wachtkamer van de huisarts is nogal krap bemeten: 2 bij 2 meter. Voor de vaccinaties kun je wel afstand bewaren van elkaar, maar dan moeten er niet te veel mensen tegelijk op het spreekuur komen.

Toen ik mijn eerste prik haalde waren we maar met z'n tweeën. Geen probleem natuurlijk, gewoon diagonaal in de hoeken, dat is maximaal afstand houden. Maar de volgende keer werd het al drukker, we arriveerden met z'n vieren. Toch ook nog geen echte uitdaging want ieder nam plaats in een hoek. Ook weer maximaal van elkaar verwijderd.

 

 

Maar bij de derde vaccinatie werd het wat lastig. We stonden met z'n drieën bij de deur. We wilden weer maximaal afstand houden. Maar hoe? We overlegden en puzzelden. En eureka, we kwamen er uit!

De vraag is: hoe zou u de stoelen schuiven zodat we allemaal zo maximaal mogelijk van elkaar verwijderd konden zitten? En hoe groot is dan die afstand?

Neem voor de berekening even aan dat onze lijfelijke omvang verwaarloosbaar is. 

 

Als u nog niet genoeg hebt van het vorige gepuzzel, bij de griepinjectie waren we zelfs met z'n zessen. Hoe zou u bij zoveel mensen de stoelen in deze ruimte positioneren? En wat is daarbij dan de minimale afstand tot elkaar? Waarschijnlijk voelt ook u het al op klompen aan dat dat minder dan 1,5 meter zal zijn…

 

En dan nu nog een uitdaging: hoeveel moet de dokter zijn vierkante wachtruimte naar elke zijde (evenveel) uitbreiden om deze zes patiënten wél op anderhalve meter te kunnen laten zitten?
 Ik ben er zelf uit, denk ik. Maar misschien hebt u een andere vondst. U kunt die insturen aan info@eeninwaarheid.info. Interessant!

(Deze puzzel is ook geplaatst in de december 2021 editie van De Bazuin).